Het organiseren van activiteiten voor de HCC-leden door Regio’s en Interessegroepen kost uiteraard geld. Aan de hand van het Reglement Activiteitenfinanciering wordt het beschikbare budget zo goed mogelijk besteed. De Toetsingscommissie beoordeelt de aanvragen en kent budgetten toe op basis van het reglement en aanvullende richtlijnen van het Hoofdbestuur.

De huidige voorzitter van de Toetsingscommissie vervult zijn functie tot volle tevredenheid, maar al veel langer dan zijn termijn toestaat. Daarom is het Hoofdbestuur op zoek naar een nieuwe veelzijdige voorzitter (m/v) die zich herkent in de volgende eigenschappen, kennis en competenties:
•  weet hoe het bestuurlijk werkt bij HCC;
•  stelt zich onafhankelijk en positief-kritisch op. (Dat eerste houdt ook in dat de voorzitter geen andere bestuursfunctie binnen HCC vervult of Kernlid is);
•  werkt goed en prettig samen en streeft naar consensus binnen de Toetsingscommissie;
•  heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden;
•  zorgt voor snelle en evenwichtige besluitvorming;
•  is flexibel beschikbaar;
•  heeft ervaring met financiën en budgettering, maar ook affiniteit met de digitale wereld.

Voor deze functie staat circa vier uur per week plus eenmaal per jaar een dag voor het beoordelen van de jaarbegrotingen.

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van HCC-activiteiten en daarmee aan het succes van de vereniging? Stuur dan een e-mail met je motivatie en achtergrond naar

 

Logo HCC FC 
HCC is een actieve vereniging voor iedereen met interesse in de digitale wereld. Met bijna 45.000 leden is HCC een bron van kennis en informatie over digitale onderwerpen. Een klein maar enthousiast team van professionals op het HCC-verenigingsbureau ondersteunt de vrijwilligers en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het vastgestelde beleid, ledenbehoud en -werving.

PC-Active is het verenigingsmagazine van HCC en voorziet alle leden 6x per jaar van informatie en workshops rond hun digitale leven. Computers, tablets, smartphones, fotografie, audio, internet-of things; alles wat met ICT en techniek te maken heeft komt in PC-Active aan bod. Bovendien wordt PC-Active verspreid in de losse verkoop.