expo

HCC!kennisdag: een geslaagde dag

(laatste update: 18-10-2021)

Zaterdagmorgen 9 oktober, 10.00 uur. De deuren van Expo Houten worden voor bezoekers geopend.

Bij de entree van zaal 1, waar de HCC!kennisdag plaatsvindt, is het aardig druk. Ook bij het reserveren van een ticket voor een van de presentaties boven ontstaat een lange rij. De presentaties over Windows 11 zijn al vrij snel ‘uitverkocht’. Er staan nog meer interessante presentaties op het programma, zoals Photoshop Elements, Domotica, Scratch en iOS15 en iPadOS15. Ook voor deze presentaties moeten bezoekers er snel bij zijn.
FTH 0555Een van de grote hallen van Expo Houten is omgetoverd tot een gastvrij, innoverend kenniscentrum, waar op een laagdrempelige manier het digitale leven van de leden gemakkelijker, veiliger en leuker wordt gemaakt. Het is een evenement waar kennis en beleving centraal staan en waar HCC en bezoekers met elkaar in contact komen.

HCC!android helpt bij het installeren van de coronacheck-app. HCC!modelbaanautomatisering neemt de bezoekers mee in een van de vele treinen die rijden over de verschillende modelbanen en bij HCC!trainsim waan je je een echte machinist. Wil je weten wie je voorouders zijn en wat ze deden? Je komt meer te weten bij HCC!genealogie. Bij HCC!flightsim staan twee complete cockpits om de sensatie van een vliegtuig besturen te beleven. In de stand van CompUsers wordt op een digitale piano muziek gemaakt en aan de andere kant van de zaal is het geluid van een rondvliegende drone te horen en informeren ze je graag over het besturen van een drone.

Dit alles en nog veel meer zorgde voor een unieke beleving en optimale kennisdeling voor ruim vierhonderd bezoekers, waarvan ruim honderd niet-HCC-leden. Het is een mooie Kennisdag die de bezoekers en de vrijwilligers niet snel zullen vergeten. Op naar de volgende in 2022! Vrijwilligers, hartelijk dank voor jullie inzet!

 ----------------------------------------------------------

  

HCC!kennisdag 9 oktober 2021 - Save the date

Kom ook op 9 oktober naar de interessante, leuke en leerzame HCC!kennisdag in Houten. Dit evenement vindt plaats in Expo Houten, de toegang is voor iedereen gratis gratis. Er is ruime parkeergelegenheid.

De Kennisdag is van 10.00 uur tot 15.00 uur, en wordt gehouden in samenwerking met de Modelspoorbeurs. HCC-leden krijgen na 12.00 uur exclusief 50% korting op de entree voor de Modelspoorbeurs.

Natuurlijk willen we bezoekers zo gastvrij en veilig mogelijk ontvangen. Wij houden ons daarom aan de RIVM-maatregelen, want gezondheid is het belangrijkste. In de Expo Houten beschikken we over voldoende ruimte. Aanmelden is niet nodig. Expo Houten is een doorstroomlocatie, hierdoor is ook een coronatoegangsbewijs niet nodig voor toegang tot het Expogebouw.


Presentaties exclusief voor HCC-leden:

10.30-11.15 Windows 11 (basis), Eikenzaal
10.45-11.30 Photoshop Elements, Iepenzaal
11.30-12.15 Windows 11 (voor gevorderden), Eikenzaal
11.45-15.00 Domotica, Iepenzaal
12.30-13.15 Scratch, Eikenzaal
13.00-15.00 Windows 11 (voor gevorderden), Wilgenzaal
13.30-15.00 iOS15 en iPadOS15, Eikenzaal

Ben je nog geen HCC-lid en wil je een presentatie bijwonen? Word dan direct lid en profiteer ook meteen van de korting op de entree voor de Modelspoorbeurs.


Kennisplein, toegankelijk voor iedereen:

 • Hulp nodig bij het installeren van de Coronacheck-app? Of je instellingen aanpassen? Kom langs bij de stand van HCC!android.
 • Ook nieuwsgierig naar Windows 11? Kom langs bij HCC!windows en maak kennis met de nieuwste Microsoft-versie. Of meld je aan bij de presentatiebalie voor een ticket naar de Windows 11-presentatie.
 • Maak kennis met het seniorenkwartaalblad CompuLinks. Ieder kwartaal het laatste digitale nieuws in begrijpelijke taal geschreven. Kom langs bij de stand van HCC!seniorenacademie en neem een exemplaar mee.
 • Ook nieuwsgierig naar het nieuwste besturingssysteem voor de iPhone en iPad? Bij HCC!apple krijg je een voorproefje van iOS 15 en iPadOS 15. En op de 1e etage kun je een interessante lezing bijwonen.
 • Eén van de leukste programmeertalen is Scratch. Het werkt niet met tekst, maar met blokjes, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt. Kom naar de stand van HCC!compusers of woon hun presentatie bij in één van de ruimten op de 1e verdieping.
 • Geen zin in een Windows 11 met een verplicht online account bij Microsoft? Is Linux te complex, maar op zoek naar software die geen gegevens naar Microsoft verstuurt? Ook demonstreren we hoe te beginnen met modelbaanautomatisering en iTrain-software. Dit alles is te zien op de stand van HCC!ecs!
 • Voor de liefhebbers van modelspoor valt er deze keer heel wat te zien. De mensen van HCC!modelbaanautomatisering laten je kennismaken met diverse banen, waaronder de LGB-baan, Woko-baan, Aelderbaan en nog veel meer.
 • Wil je ook dat je foto’s er perfect uit komen te zien? Bij HCC!fotovideo laten we je kennismaken met een van de meest gebruikte bewerkingssoftware: Photoshop Elements versie 2020 en 2021. Ook kun je een uitgebreide presentatie bijwonen. Wil je weten hoe je je oude videobanden kunt digitaliseren? In de stand geven ze een demonstratie.
 • Nieuwsgierig naar vliegen met een drone? Kom naar de vliegkooi van HCC!drones en vraag om een demonstratie.
 • Ook de sensatie van een vliegtuig besturen beleven? Kom naar HCC!flightsim, daar staan twee complete cockpits voor je klaar. En je kunt leren hoe je zelf een cockpit bouwt.
 • Bij HCC!programmeren kun je terecht voor een enorm scala aan programmeertalen. Wil je meer weten over Basic, C, Pascal en Python? Zij helpen je verder.
 • Kom voor vragen over huisautomatisering naar de stand van HCC!domotica-iot. Meer weten over het aansturen van slimme verlichting en een domotica-testomgeving bouwen? Kom dan naar de demonstratie in een van de presentatiezalen boven. Daar laten ze je eerst zien hoe je via een complete installatie met een Raspberry Pi je verlichting met je stem kunt aansturen. Wat heb je hiervoor nodig en hoe bouw je het zelf, ook met een Homey? Als je je notebook meeneemt, kun je bovendien je eigen domotica-testomgeving bouwen. Via een dashboard in node-red kun je videostreams afspelen op de bekende Kodi-mediaspeler, mqtt-streams van diverse providers van het internet zichtbaar krijgen en de domotica-testomgeving hiermee bedienen. Deze demo start vanaf 13.00 uur.

Maar er is nog veel meer te beleven. Ga kijken bij de stands van Genealogie, MSX, Open Source, Trainsim en Retro. Voor je hardwareproblemen en hardwarevragen kun je terecht bij onze Testbank. Voor al je overige vragen kun je terecht bij de informatiestand van HCC, waar de medewerkers van onze ledenadministratie je graag te woord staan.

Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten
Nederland

 
----------------------------------------------------------

HCC kijkt terug op een zeer geslaagde Kennisdag afgelopen zaterdag in Houten. De Kennisdag op 17 juli was georganiseerd in samenwerking met de Modelspoorbeurs en was weer de eerste grote fysieke bijeenkomst.

In de twee grote hallen was het goed mogelijk om afstand te houden en de in totaal 1250 bezoekers konden dan ook alle kanten op.
Ook de presentaties zijn goed bezocht. De presentatie van HCC!windows, waarbij Windows 11 op de agenda stond, was zo populair dat er een extra presentatie werd ingelast. Ook de stands van onder meer Drones, 3D, de SeniorenAcademie, Programmeren en Modelbaanautomatisering waren tevreden over de belangstelling. De weggeefactie van HCC!drones leverde een wel heel jong lid op (zie foto). Het aanmeldsysteem voor de Kennisdag wierp bovendien zijn vruchten af, de bezoekers waren mooi - en veilig - verdeeld over de dag.

Kortom: er is genoeg reden om vooruit te kijken naar de volgende HCC!kennisdag op zaterdag 9 oktober 2021. Deze zal ook weer in de Expo in Houten zijn, meer informatie daarover volgt binnenkort.

 

----------------------------------------------------------

 

Update: de presentaties van HCC!apple over werken met FilMic Pro en LumaFusion op 17 juli zijn hier nu te bekijken voor HCC-leden. 
Log in met je HCC-gegevens en download de presentatie hieronder als pdf.