Atos lanceert “ultraveilige” Android-smartphone

Deel dit artikel

,

Atos lanceert de Hoox-smartphone: een geëncrypteerd toestel dat extra veiligheid moet bieden voor de zakelijke gebruiker.

Trump kon aan het begin van het jaar rekenen op karrevrachten kritiek toen bleek dat hij zich tijdens zijn presidentschap nog steeds bediende van een onbeveiligde Android-smartphone. De doorsnee telefoon is namelijk niet bijster moeilijk te infiltreren, waardoor cybercriminelen aan de haal kunnen gaan met data en inloggegevens die op de smartphone opgeslagen zijn. Sommige fabrikanten richten zich dan ook op het maken van veiligere smartphones: toestellen met meer security-maatregelen dan de conventionele smartphone.

Encryptie en meer controle
Nu lanceert ook Atos de “ultrabeveiligde” Hoox-smartphone. De telefoon draait op Android en doet een beroep op encryptie, een beveiligde inlogprocedure en extra appcontrole om hackers op afstand te houden. Het toestel ontgrendelen gebeurt via een tweefactor-authenticatie met enerzijds een biometrische controle en anderzijds een pincode.

Daarnaast is het toestel geëncrypteerd, waardoor de data onleesbaar is als toestel of data in handen van een cybercrimineel terecht zouden komen. Verder is ook de communicatie vanaf het toestel versleuteld. Bellen, dataverkeer en het uitwisselen van berichten zijn geëncrypteerd, waardoor ook die data moeilijker te kraken is.

Ten slotte stelt Atos een privé-app store ter beschikking voor de bedrijven die werken met Hoox. In de store kunnen werknemers zowel bedrijfsspecifieke als publieke applicaties vinden, voorzien van een beoordeling die aangeeft in welke mate ze een bedreiging kunnen vormen. Vertrouwde apps worden aangegeven als veilig, terwijl ook wordt aangegeven als toepassingen bepaalde risico’s meebengen.

Hoox-as-a-service
De Hoox zal in België zo’n 700 euro kosten. Daarbovenop betaal je voor de encryptie van het dataverkeer maandelijks 59 euro. Bovendien is het toestel verkrijgbaar als een ‘as-a-service-model’, waarbij Atos het beheer van de smartphone op zich neemt, en als een ‘on-premises’-model, waarbij bedrijven het toestel volgens de eigen beveiligingseisen kunnen instellen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden