HCC biedt haar leden een provider onafhankelijke SMTP-server waarmee je overal ter wereld mail kunt versturen via je mail-client!

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je kunt van huis uit prima e-mails versturen met je vertrouwde mailprogramma vanaf je laptop, smartphone of tablet. Zodra je echter buitenshuis aan een wifi-netwerk koppelt, of bij een kennis een netwerkkabel inprikt lukt dat ineens niet meer. Hoe kan dit? De SMTP-server die mensen hebben ingesteld voor het versturen van mail is meestal die van hun internetprovider. Deze server is niet beveiligd met een wachtwoord maar controleert slechts of de mail verstuurd wordt via hun eigen internetlijn. Alles wat via een andere provider komt (ik stuur een mail vanaf een XS4all verbinding naar een SMTP-server van KPN), wordt afgekeurd.

Met de SMTP-server van HCC behoort dat probleem tot het verleden! Stel op al je apparaten de HCC!net SMTP-server in, en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het verzenden van mail, waar op de wereld je ook bent, welk netwerk je ook op aangesloten bent en welk e-mailadres je ook gebruikt.

Dit zijn de gegevens die je nodig hebt voor het instellen van je SMTP-server:

Servernaam: smtp.hccnet.nl

Poort, kies uit een van de volgende:
•    Poort 587, Beveiliging: STARTTLS
•    Poort 465, Beveiliging: SSL

Authenticatie: Wachtwoord en gebruikersnaam zijn hetzelfde als van je HCC-account, heb je nog geen account, log dan in op mijnhcc.nl met je lidnummer (deze staat op je ledenpas) en je HCC-code (deze vind je in de brief die bij de pas zat) en maak een account aan.

Met deze gegevens kun je vrijwel elk mailprogramma – ook de mobiele varianten – configureren. In geval je meer dan één e-mailadres in je mailprogramma gebruikt is veelal per adres (account) aan te geven welke server je voor het verzenden van mail wilt gebruiken.