CES nieuws op hcc.nl elke dag

Deel dit artikel

,

De komende dagen lees je op deze site elke dag een artikel over de CES, de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld in Las Vegas. Ik trap af met een inleiding.

Het bezoeken van (internationale) beurzen heeft voor mij als hoofdredacteur van PC-Active 3 doelen. Ten eerste zie ik op één plek wat er op het gebied van consumentenelektronica allemaal nu te zien en te koop is. Veel fabrikanten pakken flink uit op de beurzen en laten ook hun nieuwste modellen zien. Zo nieuw vaak dat ik er zelfs (nog) niet over mag schrijven, ik moet een zogeheten NDA (non-disclosure agreement) ondertekenen. Het is wel heel interessant om bij zulke presentaties aanwezig te zijn: je ziet welke nieuwe technieken welke kant opgaan. Dat brengt mij bij het tweede doel: kijken welke trends er zijn. Op welke nieuwe producten, technieken, diensten, et cetera zetten fabrikanten hun geld in? Ten slotte is het ‘netwerken’ op een beurs belangrijk: relatiebeheer is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Zorgen dat je met de juiste personen praat en dat je vooraan staat als er nieuwe producten uitkomen.

CES in Las Vegas

Voor HCC en PC-Active is het daarom belangrijk dat ik als hoofdredacteur van PC-Active, het verenigingsmagazine van HCC, aanwezig ben op de CES. Deze grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld vindt elk jaar begin januari in Las Vegas plaats. Ik heb een mooi programma qua persconferenties, (NDA-)presentaties en afspraken en elke dag zal ik een artikel schrijven. Fabrikanten pakken trouwens soms ook uit met apparaten die je mond doen openvallen, zoals oprolbare of opvouwbare televisies. Heel leuk om te zien, maar voor de gewone consument nog (vele) jaren onbereikbaar. Maar net zoals met andere producten wil de fabrikant laten zien dat zij het kunnen.  

Trends

Dat er veel aandacht zal zijn voor Artificiële Intelligentie, zal niemand verbazen. Het lijkt tegenwoordig wel het belangrijkste voor de technologiesector. Samsung zal de komende dagen hiermee uitpakken, maar ook slimme apparaten zoals smartphones, koptelefoons en brillen zullen ongetwijfeld op een of andere manier worden voorzien van AI.

Ook opvallend is de aandacht voor de steeds groter wordende groep ouderen. Veel fabrikanten komen met allerlei producten en hulpmiddelen om voor speciaal deze groep het leven te vergemakkelijken.

Welke trends er nog meer zijn, kun je de komende dagen lezen. Ik heb er veel zin in; het is voor mij alweer een flinke tijd terug dat ik de CES bezocht. Donderdag 11 januari vlieg ik weer terug, ik hoop dat je elke dag de HCC-website bezoekt, ook om mijn artikel te lezen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden